Länk

Bild_link%c3%b6%c3%a5ing

Bild Linköping

En bilddatabas med fotografier från Linköping. Motiven är från slutet av 1800-talet fram till idag och visar svunna miljöer som ger en inblick i hur Linköping har förändrats.

Nkpg_bild_logo

Bild i Norrköping

Sigill2_hoger

Breven från Medeltiden

Intresserad av medeltiden? Huvudkällan till vår medeltida historia (när det gäller skrivna handlingar) består av ca 40.000 bevarade brev. De finns här.

119564_form-tabellverket-webb

Demografiska databasen

Låt dig inte luras av det något krångliga namnet på den här databasen. Den här databasen ger dig åtkomst till tabellverkets digitaliserade källmaterial om olika orters befolkning, sjukdomar, dödsorsaker och vad man arbetade med under åren 1749 till 1859. Databasen ger också en bild av tidens brottslighet ända ned på församlingsnivå.

Emma_gr%c3%a4ver

Fornsök

I Fornsök kan du söka bland miljontals lämningar i hela landet. Här finns det till exempel uppgifter om gravplatser, runstenar, torp och avrättningsplatser. Från vår äldsta tid till 1900-tal.

Tingstad-losings-harad

Gamla geometriska jordeböcker

Riksarkivet har en stor samling av riktigt gamla kartor. Via den här länken kommer du gratis åt delar av kartsamlingen.

Ringarum

Gåramålningar

ÖLFA har sedan 2008 inventerat östgötska målningar på gårdar och andra byggnader, så kallade gåramålningar.

Layout_set_logo

Götabiblioteken

beskriv

Logotypescb

Historisk statistik

Om du till exempel vill veta hur många människor som levde i din hemort kan Statistiska centralbyråns historiska material ge svar på dina frågor. Här hittar du också statistik kring sjukdomar, födslar, död och vad människor arbetade med mera.

Logotype-top

Historiska kartor

Lantmäteriets Historiska kartor är en riktig kartskatt med över en miljon digitala kartor. Här hittar du massor med kartmaterial från hela landet.