Lapp till läraren

Koden för arbetet du vill arbeta med

← Tillbaka till sökning ×

Winston Churchill

Författare
Malte Ekvall
9A, Södra skolan
Ingår i arbetsområden
- 2:a världskriget


Winston Churchill

Inledning

Syftet med det här arbetet är att lära mig mer om Churchill och vad han gjorde under 2:a världskriget.

        Jag vill ta reda på:

  •  Vilka var Churchills familj?
  •  Vad gjorde Churchill under 2:a världskriget?
  •  Hur var Churchill's barndom?
  •  Hur var han som politiker?
  •  Hur var hans liv utanför 2:a världskriget?

 

Undersökning

Churchill's barndom:

Winston Churchill föddes 30 november 1874. Winston Churchill föddes 2 månader för tidigt vilket var farligt på den tiden. Lord Randolph Churchill var Winston's pappa, han var en politiker och under en tid var han också finansminister för Storbrittanien. Winston sågs som en stygg pojke av lärarna och skickades som åtta år till internatskola. Winston var envis när han var barn. Han vägrade att lära sig antik grekiska och var väldigt uppkäftig vilket ledde till hot från lärarna.

Churchill's politik:

Winston Churchill var brittisk preminärminister från 1940-1945 och från 1951-1955. Han ersatte Neville Chamberlain när kriget såg som värst ut för västmakterna. Hans bidrag till Storbrittanien mellan maj och september 1940 var några av dom viktigaste politiska händelser som ledde till segern i kriget.

Churchill's liv utanför politiken:

Innan Churchill bestämde sig för att bli politiker så var han med i armen och krigade i flera krig, ett av dom krigen var Första Världskriget. Han lärde sig mycket om hur det var att vara premiärminister för att det var från premiärministern som han tog order ifrån. Churchill var också författare och skrev ett antal böcker som t.ex ''The Story of the Malakand Field Force'' och ''The River War''.

Churchill under 2:a världskriget:

Churchill tog över efter Chamberlain, Georg IV gav Churchill uppgiften att leda britterna. Armen hade nästan inga vapen och flyget var underlägset jämfört med tyskarna. Churchill förstörde Franska flottenheter så att dom inte skulle hamna i tyskarnas händer. Tyskland började bomba brittiska kolfartyg och detta var början av flygslaget över London. 7 september började Tysklan att bomba London, dom bombade länge fast britterna gav inte upp även fast dom fick hot från Tyskland.

Churchill's familj och liv:

Winston Churchill hade en maka som hette Clementine Churchill. Han hade 5 barn, Diana, Randolph, Marigold, Sarah och Mary. Churchill blev 90 år gammal och dog den 24 januari 1965 i London. Clementine Churchill dog den 12 december 1977.

 

Avslutning

I det här arbetet har jag tagit reda på hur Churchills liv har varit och vad han gjorde under 2:a världskriget. Jag tror att Churchill var viktig för kriget och för britterna, han motiverade britterna att inte ge upp och bestämde olika viktiga drag i kriget. Han motiverade också britterna genom sina tal som är berömda. Han var viktig  för kriget genom sin politik. Jag tror Churchill hade ett bra liv eftersom han hade barn och fru.

 

Källor

http://sv.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill

http://kubenchurchill.blogspot.se/2013/01/faktauppsats-om-winston-churchill.html

 

 

 

 

 

 

×

Sök efter personer, platser och saker!

×

Välj plats
Välj ålder