Lapp till läraren

Koden för arbetet du vill arbeta med

← Tillbaka till sökning ×

Hur Adolf Hitler var som person

Författare
Hampus Dahl
9, Södra skolan
Ingår i arbetsområden
- 2:a världskriget

       Hur Adolf Hitler var som person

 

 

                                                                                                                                                           Hampus Dahl 9c

                                                                                                                                                           Historia

                                                                                                                                                           Södra skolan

                                                                                                                                                           VT 2015

 

Innehållsförteckning

1. Inledning

1.1 Syfte och Frågeställningar

1.2 Material och Metod

2. Resultat

2:1 Hur växte Adolf Hitler upp som person?

2:2 Hur var Adolf Hitlers skolgång?

2:3 Hur agerade Hitler under andra världskriget

2:4 Hur "kan" Hitlers död sett ut?

 

 

1. Inledning

Jag ska berätta om en mycket "stor" person under "1900"-talet. Personen heter Adolf Hitler. Varför jag just ska skriva om han är att , Jag såg en film i skolan som innehöll en massa saker som hände under de talen , dvs alla världs krig som uppkom. Jag valde att skriva om Hitler för jag ville se vad han var som person och varför han pågick allt som han gjorde under världs krigen.

 1.1 Syfte och Frågeställningar

Syftet med att jag själv vill leta information om Hitler och hur han är som person är att jag vill se hur han var som en "person" och varför han gick den väg som han gjorde. Och hur han själv upplevde sig själv under sin tid.

1. Hur växte Adolf Hitler upp som person?

2.Hur var Adolf hitler's skolgång?

3. Hur agerqade Hitler under andra världskriget?

4. Hur var Adolf Hitlers död?

1.2 Material och metod

Mina material som jag själv har använt är , jag har småkollat i läroboken ett par gånger , men har offtast har haft datorer till hjälp.Jag har ltat på flera olika sidor för att få en så allsidig bild som möjligt. Min metod med att arbeta med detta arbete är att jag vill ta mer reda om varför Hitler gjorde som han gjorde och varför han dog osv.

 

2. Resultat

Mitt resultat med hela detta arbete är bra tycker jag för att jag tycker att jag har fått med allt jag vill och har att säga om hitler och vad hans problem var och varför han gjorde saker  , som hur hans död var och hur hitler hade det i skolan och hur hitler var som egen person. Jag är nöjd med min egendsats jag har tagit och tycker att jag har fått den mesta information om just hitler som jag skulle skriva om och jag tycker jag har fått ut all information jag kan om just Hitler.

 

2.1 Hur växte Adolf Hitler upp som person?

Han föddes halvsju på söndagskvällen den 20 april 1889 i den lilla österrikiska staden Braunau vid floden Inn. I dopattesten registrerades gossen som Adolfus Hitler. Föräldrarna kom från skogsdistriktet mellan floden onau och det tjeckiska Böhmen, en perifer och underutvecklad provins i dubbelmonarkin Österrike-Ungern.i hans tredje äktenskap med Klara Pözl. Hitler och hans yngre syster, Paula, var de enda av sammanlagt sex barn som nådde vuxen ålder.Det var modern Klara som höll ihop familjen. Hon beskyddade sonen från den auktoritäre fadern, och hennes känslomässiga band med Adolf växte sig mycket starka. Han hade alltid, ända till slutet i bunkern i Berlin, ett inramat fotografi av sin mor till hands.

2.2 Hur var Adolf Hitlers skolgång?

I skolan så gjorde Hitler mycket bra ifrån sig och han var en mycket begåvad person. Adolf avlade aldrig student examen Adolf hade heller inga bra betyg i skolan så han uppnådde aldrig allt man skulle i skolan.Detta har förklarats med att landsortssonen Hitler där inte kände någon och därför genom sin personlighet kom att isoleras från andra. Han var en person som helt ville bara vara sig själv och inte vara med andra.

2:3 Hur agerade Hitler under andra världskriget?

Hitler agerade ganska starkt under världskriget för att han tänkte inte på så mycket på vad han gjorde för att han gasade ungefär över miljoner judan i sin tid som han hade sin egna "makt". Hitler han brydde sig inte om vad han gjorde under sin tid utan han bara körde på.Hitler ville inte riskera ett tvåfrontskrig i händelse av anfall mot Polen, därför slöt Nazityskland ett avtal med Stalins kommunistiska Sovjetunionen den 23 augusti 1939. Under andra världskriget dödade Hitler och hans män många under förintelsen:

• Ca 6 miljoner döda judar
• ca 200 000 döda zigenare
• ca 120 000 döda utvecklingsstörda Tyskar

Trots att utrotningen av judar gick mycket snabbt fram så fanns det fortfarande judar kvar i fånglägren när de Allierade närmade sig Tyskland. Hitler gav då order att spränga alla baracker som fanns kvar, men tack vare underordnade hindrades sprängningen att bli ett faktum. 

 

2:4 Hur kan Hitlers död sett ut?

Ingen vet riktigt exakt hur Hitler dog , det är mycket spekulationer om han verkligen r död. Det kan ju ha varit så att han kan ha mått dåligt för att han har dödat över miljoner judar och själv inte orkade mer. Det är min uppfattning om varför Adolf Hitler tog sitt egna liv. Hitler hade ett förråd av cyanidkapslar, som han fått av SS. Han gav en till sin fru Eva sedan tog han en själv sedan sköt han sig. Det sägs att hans närmaste män brände deras lik.

3. Källor

[1] http://www.biography.com/people/adolf-hitler-9340144

[2] http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/adolf-hitler

[3] http://www.so-rummet.se/kategorier/adolf-hitler

[4] http://sv.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

[5] http://www.popularhistoria.se/artiklar/adolf-hitler-en-diktators-barndom-del-i/

×

Sök efter personer, platser och saker!

×

Välj plats




Välj ålder